Проблема почна да се проявява откакто времето захладня,паля сутрин и колата държи много ниски обороти и е готова да изгасне ако не подам газ,работи като едно време Ладите на смукач с пробито платно.На диагностика няма нищо и незнам къде да търся проблема,дали дюзи или температурен датчик или друго.Само да не забравя да спомена че след като отлепи стрелката на температурата и всичко вече е ОК,както и после 1000 пъти да я паля дори и да е изстинала проблем няма.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при 1-то палене на 3.0V6
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеПроблема почна да се проявява откакто времето захладня,паля сутрин и колата държи много ниски обороти и е готова да изгасне ако не подам газ,работи като едно време Ладите на смукач с пробито платно.На диагностика няма нищо и незнам къде да търся проблема,дали дюзи или температурен датчик или друго.Само да не забравя да спомена че след като отлепи стрелката на температурата и всичко вече е ОК,както и после 1000 пъти да я паля дори и да е изстинала проблем няма.
Ако не ти работи нагревателя на ламбдата също ще имаш неравномерен празен ход, който се усеща най-вече докато е студена колата.
Бях ти писал в другата тема , че ако прекалиш с количеството масло ще омаже дросела и ще започне да работи зле на празен ход и ще гасне. Мотора за празен ход е вграден в дросела ....
Comment
-
Да с газова съм и писах че на диагностиката не излиза нищо,но в моя град гледат страно когато съя карал на диагностика,тоест не са в час,ако е да изстрият грешка няма проблем но дотам.
Маслото не съм го препълвал,оставих го една идея под максимума,пък това го правеше и преди смяната на маслото.Това с подгрева на ламбдата как да го проверя?И каква имате впредвид дали съм с газ и каква е причината за неравномерната работа сутрин на студен мотор?
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеДа с газова съм и писах че на диагностиката не излиза нищо,но в моя град гледат страно когато съя карал на диагностика,тоест не са в час,ако е да изстрият грешка няма проблем но дотам.
Маслото не съм го препълвал,оставих го една идея под максимума,пък това го правеше и преди смяната на маслото.Това с подгрева на ламбдата как да го проверя?И каква имате впредвид дали съм с газ и каква е причината за неравномерната работа сутрин на студен мотор?THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related
Comment
-
Ти с кой двигател си колега?
---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:34 ----------
В АХМ-а няма,откъде да си взема запалителни свещи,става въпрос за нещо изпитано и качествено,да започна от там,пък ако не се оправи ще продължим напред и така докато се реши проблема.
Comment
-
Ако не си сменял свещи в един момент ще се наложи.
Можеш да им видиш състоянието като развиеш някоя от предните.
От това което съм чел за газта ... като покараш колата се адаптира към газта и после като опиташ да запалиш сутрин на бензин - работи на бензин но с газовите адаптации ...
Можеш лесно да разбереш дали е проблема в газта: правиш ресет на ECU и дросела и след това я караш няколко дни САМО на бензин.
Ламбдата може да се провери с компютър и multiecuscan например. Гледа се графиката....
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеТи с кой двигател си колега?
---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:34 ----------
В АХМ-а няма,откъде да си взема запалителни свещи,става въпрос за нещо изпитано и качествено,да започна от там,пък ако не се оправи ще продължим напред и така докато се реши проблема.
заповядай колега
http://www.ebay.com/itm/alfa-romeo-1...item2580306915
---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:56 ----------
аз си поръчах тия http://www.ebay.com/itm/260339457509...84.m1439.l2649
и мисля че поне докрая на живота на колата не би трябвало да се занимавам повечеTHERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related
Comment
Comment